Skip to content

YTN hyväksyi neuvottelutulokset

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n hallitus hyväksyi työllisyys- ja kasvusopimukseen liittyvät alakohtaiset neuvottelutulokset yksimielisesti. Ennen iltapäivän kokousta varmistui muun muassa rahoitusalan neuvottelutulos.

YTN on neuvottelukierroksella tyytyväinen siihen, että useilla sopimusaloilla laatuasiat etenivät vaikeasta tilanteesta huolimatta.

– Etenkin teollisuuden sopimusaloilla pääsimme eteenpäin työaikakysymyksissä, kuten työaikapankeissa ja etätyössä. Myös luottamusmiehen asema vahvistui, puheenjohtaja Pertti Porokari sanoo.

Metsäteollisuus jäi ylempien toimihenkilöiden osalta ulos työllisyys- ja kasvusopimuksesta. Porokarin mukaan heitä koskevat laatuasiat ovat neuvottelupöydässä paperiteollisuuden osalta normaaleissa tes-neuvotteluissa ensi vuoden keväällä ja syksyllä, kun paperiteollisuuden ja mekaanisen metsäteollisuuden sopimuskaudet ylempien osalta päättyvät.

YTN:n hallituksen päätöksen myötä työllisyys- ja kasvusopimuksen kattavuus kasvoi yli sadallatuhannella teollisuuden sekä liike- ja palvelualojen ylemmällä toimihenkilöllä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu