Skip to content

YTN hyväksyi teknologiateollisuuden neuvottelutuloksen

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n hallitus hyväksyi tänään 25.8. teknologiateollisuuden ylemmille toimihenkilöille neuvotellun palkkaratkaisun alan taustaryhmän suosituksen mukaisesti.

Myös NSN:n työnantajaperintä saatiin YTN:n kannalta hyväksyttävään malliin ennen YTN:n hallituksen kokousta.

Palkkaratkaisu tuo alan ylemmille toimihenkilöille lokakuussa kustannusvaikutukseltaan 1,5 prosentin suuruisen korotuksen, josta yksi prosentti maksetaan yleiskorotuksena ja puoli prosenttia paikallisena eränä liittojen ohjeistuksen mukaisesti. Palkkoja voidaan korottaa myös enemmän, jos syyskuun aikana käytävissä yksittäisten yritysten talouteen paneutuvissa keskusteluissa paikallisesti niin sovitaan.

– Olemme hyväksyneet palkkaratkaisun siinä vakaassa näkemyksessä, että yritysten taloudelliset tilanteet ovat erilaisia ja että siksi paikallisesti syntyy myös 1,5 prosentin ylittäviä ratkaisuja, YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi sanoo.

Kaupin mukaan YTN:n ja Teknologiateollisuus ry:n välisissä neuvotteluissa oli painokkaasti esillä hyvää tulosta tekevien yrityksien mahdollisuus maksaa sovittua kustannusvaikutusta korkeampia korotuksia.

– Elinkeinoelämän keskusliiton julistama prosentin palkka-ankkuri tuntuukin tätä taustaa vasten erityisen omituiselta.

YTN:n alan luottamusmiehistä koostuva taustaryhmä piti kokouksessaan 24.8. palkankorotusmallia haastavana ja ennakoi paikallisten neuvottelujen aiheuttavan paljon työtä alan yrityksissä. Taustaryhmä katsoi ratkaisun silti siedettäväksi lama-ajasta ponnistavassa Suomessa.

Teknologiateollisuudessa työskentelee noin 60 000 ylempää toimihenkilöä esimiehinä ja vaativissa asiantuntijatehtävissä. He ovat teknologiateollisuuden toiseksi suurin henkilöstöryhmä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu