Skip to content

YTN hyväksyi teknologiateollisuuden sovintoesityksen, lakko loppuu

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät toimihenkilöt YTN on hyväksynyt valtakunnansovittelija Esa Longan sovintoesityksen ylempien toimihenkilöiden uudeksi työehtosopimuksiksi teknologiateollisuuteen. Tietotekniikan palvelualan sovittelua jatketaan vielä.

Sovintoesitys tarjosi nyt ylemmille toimihenkilöille samantasoiset ja samanmalliset palkankorotukset kuin Metalliliiton ja Pron sopimuksissa.

Teknologiateollisuuden ylemmille toimihenkilöille maksetaan 1.10. 2011 lähtien 1,6 prosentin yleiskorotus ja 0,8 prosentin paikallinen erä. Jos paikallisesta erästä ei päästä sopuun, se jaetaan kaikille yleiskorotuksena.

Seuraava palkankorotus maksetaan 1.11.2012 lähtien 1,3 prosentin suuruisena yleiskorotuksena ja 0,6 prosentin suuruisena paikallisena eränä. Myös ensi vuoden paikallinen erä maksetaan kaikille yleiskorotuksena, jos muusta ei päästä paikallisesti sopuun.

Lisäksi tammikuun alussa 2012 maksetaan 150 euron kertaerä.

– Tällä lakolla osoitimme sen, että ylempiä toimihenkilöitä ei voi kohdella toisin kuin muita henkilöstöryhmiä. Nyt tehtiin uraauurtavaa työtä ylempien toimihenkilöiden edunvalvonnan vahvistamiseksi. Kiitos siitä kuuluu kaikille hienosti sujuneeseen lakkoon osallistuneille, YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi toteaa.

Ylempien toimihenkilöiden työajan ulkopuolisen matka-ajan korvaamiseen ei kuitenkaan saatu parannusta. Matka-ajan korvaaminen ei mahtunut valtakunnallisen raamiratkaisun kustannusvaikutuksen raamiin.

YTN:n teknologiateollisuuden viime tiistaina 1.11. alkanut lakko päättyy välittömästi. Samalla päättyy myös koko alan ylityökielto.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu