Skip to content

YTN irtisanoi kemianteollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen

Julkaistu

Kategoriat

Lisäneuvotteluaikakaan ei tuonut tulosta. Kemianteollisuus ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry eivät ole päässeet

31.1.2011 mennessä yhteisymmärrykseen 1.2.2011 toteutettavista palkankorotuksista eikä ylempien toimihenkilöiden vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen korvaamisesta. YTN on irtisanonut Kemianteollisuuden ylempien toimihenkilöiden pöytäkirjan päättymään 31.5.2011. Muutoin sopimus olisi ollut voimassa 31.3.2013 asti.

Neuvottelut kuitenkin jatkuvat

Vaikka työehtosopimus onkin irtisanottu, neuvotteluja kuitenkin jatketaan Kemianteollisuus ry:n kanssa. Samassa tilanteessa on myös työntekijöitä edustava TEAM ja toimihenkilöitä edustava PRO (entinen TU).
Palkankorotusten osalta meillä on yhtenevä vaatimus, 2,9 prosenttia. Se ei ole mitenkään ylimitoitettu, sillä inflaatioennuste on tälle vuodelle 2,4 – 2,5 prosenttia.
Toistaiseksi työnantajapuoli on torjunut vaatimuksemme.
YTN:n osalta neuvottelupöydällä on myös vapaa-aikana matkustamisen korvaaminen. Tässä asiassa olemme vielä kaukana toisistamme. Kemianteollisuus ry olisi valmis vain suosittaviin kirjauksiin ja me haluaisimme sitovan kirjauksen.

Sopimuksen määräykset jäävät voimaan ns. jälkivaikutuksella

Sopimuksen irtisanominen ei merkitse paluuta lähtöruutuun, ennen työehtosopimusta vallinneeseen tilanteeseen. Yksittäisen työsuhteen ehtoina noudatettavat palkkaa ja sen määräytymisen perusteita koskevat työehtosopimuksen määräykset ovat työsopimuksen ehtoina voimassa myös työehtosopimuksen voimassaolon lakattua eli 31.5.2011 jälkeen.
Myös kaikki työehtosopimuksen nojalla tehdyt paikalliset sopimukset jäävät voimaan.

Lisätietoja YTN kemian alan vastuuasiamies Seppo Järvenpää, puh. 040 514 2601.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu