Skip to content

YTN ja Kaupan liitto yhteistyöhön

Julkaistu

Kategoriat

Valtakunnansovittelijan johdolla käytyjen neuvotteluiden tuloksena Kaupan liitto ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ovat päässeet yhteisymmärrykseen liittojen välisestä yhteistyön ja yrityskohtaisen vuoropuhelun edistämisestä. Yhteistyön tavoitteena on muun muassa alan houkuttelevuuden lisääminen ja asiantuntijatyön luonteen tulevaisuuden ennakointi. YTN tulee yhteistyökumppaniksi Kaupan liiton tulevaisuushankkeeseen. Osapuolet antavat nyt työskentelyrauhan paikalliselle keskustelulle.

– Vaikka työehtosopimusta ei solmittu, Kaupan liitto kannustaa jäsenyrityksiään käymään vuoropuhelua ylempien toimihenkilöiden kanssa ja ratkaisemaan paikallisesti mahdollisesti esille tulevat ongelmat, sanoo työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala Kaupan liitosta. – Osapuolet haluavat kiinnittää yritysten huomiota esimerkiksi johtamisen ja työssä jaksamisen pitkäjänteiseen kehittämiseen, Lavikkala jatkaa.

– Yhteisenä tahtotilana on kehittää yhdessä kaupan alan asiantuntijoiden työtä sekä työhyvinvointia, YTN:n kaupan projektin vetäjä Ville-Veikko Rantamaula sanoo. – Paikallinen yhteistyö voi johtaa esimerkiksi käytäntöjen muutoksiin, kehittämisprojekteihin tai paikalliseen sopimiseen, arvioi Rantamaula.

– On tärkeää, että kaupan alan ylemmät toimihenkilöt käyvät yhdessä yritysten kanssa vuoropuhelua esimerkiksi työaikaan ja henkilöstöedustusjärjestelmään liittyvistä asioista. Samalla rakennamme luottamusta kaikilla tasoilla, myös Kaupan liiton tulevaisuusohjelman puitteissa, YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi sanoo.

Lisätiedot:

Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Heikki Kauppi, puheenjohtaja
p. 040 504 1585

Ville-Veikko Rantamaula, kaupan projektin vetäjä
p. 040 832 6682

Kaupan liitto
Anna Lavikkala, työmarkkinajohtaja
p. 0400 406 088

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu