Skip to content

YTN Metsäteollisuus tiedottaa 9.12.2010: YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi:

Julkaistu

Kategoriat

YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi:

Metsäteollisuus ry ei halua sopia YTN:n kanssa työaikakysymyksistä mitään

YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi muistutti tänään 9.12. Oulussa paperiteollisuuden ylempien toimihenkilöiden lakon taustoista.
– Lakkoon päädyttiin, kun neuvottelut viikko sitten kariutuivat. Valtakunnansovittelija ei voinut antaa sovintoesitystä, sillä Metsäteollisuus ry ei ollut halukas sitoutumaan neuvotteluissa mihinkään. Se vakuuttaa haluaan panna asiat paikallisesti kuntoon, mutta ei ole valmis työehtosopimustasolla sitoviin kirjauksiin. Ei edes sellaiseen, joka velvoittaisi sopimaan asiat paikallisesti.

Suurin kiistan aihe on vapaa-ajan korvaukseton käyttö työtehtäviin. Paperiteollisuuden ylemmät toimihenkilöt haluavat työaikalain mukaisen korvauksen ylitöistä sekä korvauksen omalle vapaa-ajalle osuvasta työmatkustamisesta.

– Nyt useimmat tekevät ylitöitä ilmaiseksi. Jos ylitöistä ja matkustusajasta jotain maksetaan, korvauskäytännöt ovat osittaisia, sattumanvaraisia, jopa laittomia, Kauppi totesi.

– Ylemmät toimihenkilöt ehdottivat ratkaisuksi työaikapankkia, joka sopisi työn luonteen vuoksi heille erinomaisesti. Muun muassa Paperiliiton ja Toimihenkilöunionin maaliskuussa tekemiin sopimuksiin sisältyy mahdollisuus säästää eräitä työaikakorvauksia työaikapankkiin. YTN:n kanssa Metsäteollisuus ry ei tästä mahdollisuudesta halua edes keskustella.

Ratkaisua ongelmaa on etsitty pitkään. Tuloksena on tähän asti ollut vain yli vuoden jatkunut sopimukseton tila. Vauhtia neuvotteluihin jouduttiin hakemaan jo lokakuussa järjestetyllä puolen päivän ulosmarssilla ja neljän päivän lakolla.

– Asiaa ei voida jättää tähän. Ponnistelut jatkuvat, Kauppi vakuutti.

Lisätietoja: YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi 040 504 1585

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu