Skip to content

YTN paheksuu TeliaSoneran pakkosiirtosuunnitelmia

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari kummastelee TeliaSoneran suunnitelmia keskittää toimintojaan Helsinkiin. Oulusta, Tampereelta ja Turusta ollaan siirtämässä asiantuntija- ja esimiestehtäviä pääkaupunkiin, jossa henkilöstö ei ole sen lähempänä omia, useimmiten muissa maissa olevia esimiehiään. Toimintojen lopettaminen muualla ja siirtäminen Helsinkiin ei tuo kustannussäästöjä.

– TeliaSonera myy asiakkailleen ICT-palveluita, jotka mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman työskentelyn. Miksi se ei pysty ratkaisemaan oman henkilöstönsä etätyömahdollisuuksia, Porokari kysyy.

Työnantaja ei ole tukemassa taloudellisesti kasvavia työmatkakuluja Turusta tai Tampereelta matkustaville. Oululaisille ylemmille toimihenkilöille ei ole edes mahdollista käydä kotipaikkakunnaltaan töissä Helsingissä.
 
TeliaSonera toimii useissa Skandinavian ja Baltian maissa. Porokari aprikoi, suunnitellaanko muissakin maissa samankaltaisia pakkosiirtoja kuin Suomessa.

TeliaSoneran ylempien toimihenkilöiden pääluottamusmies Pekka Riialin mukaan henkilöstö ymmärtää yksittäisten yksiköiden järkevästi tehdyt siirrot. Sen sijaan on vaikea ymmärtää, kun johtajat optimoivat oman yksikkönsä tulosta eivätkä katso tilannetta koko yrityksen kannalta. Työnantajan haluttomuus keskustella asioista aiheuttaa suuttumusta.

– Peli on vihellettävä poikki ennen uusia suunnitelmia, Riiali vaatii.

TeliaSonera irtisanoi viime marraskuussa yrityksen eurooppalaisen yritysneuvosto- eli EWC-sopimuksen. Puolen vuoden irtisanomisajalla on tarkoitus neuvotella uudesta sopimuksesta.

– Työnantaja on kieltäytynyt käsittelemästä EWC-pöytään kuuluvia asioita, kuten edellisen toimitusjohtajan käynnistämää säästöohjelmaa. Käsittelyssä ei ole ollut myöskään kansainvälisen mobiiliteknologiayksikön henkilöstövähennyksiä, joihin paikkakuntasiirrot liittyvät, Riiali sanoo.
 

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu