Skip to content

YTN patistaa Nokiaa etsimään vaihtoehtoja työsuhteen purulle

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäki kehottaa Nokiaa etsimään vielä kerran vaihtoehtoja ylempien toimihenkilöiden Espoon toimipisteen luottamusmiehen työsopimuksen purkamiselle.

– Nokia tekisi viisaasti, jos yhtiö laittaisi jäitä hattuun ja palauttaisi vähin äänin yritystä pitkään palvelleen ylemmän toimihenkilön työsuhteen. Uskon tämän korjaavan saman tien ilmeisen tulehtuneita paikallisia neuvottelusuhteita ja tekevän asioiden hoitamisen jatkossa helpommaksi, hän sanoo.

Nokia purki viime perjantaina yli 25 vuotta yhtiötä palvelleen insinöörin työsuhteen. Hän oli myös ylempien toimihenkilöiden luottamusmies. Peruste työsuhteen purkamiselle oli vahingon aiheuttaminen.

– Työsuhteen purku on työantajalle aina äärimmäisin toimi, johon pitää liittyä poikkeuksellisia asioita. Tässä tapauksessa kysymys on vielä luottamusmiehen työsuhteesta. Lakkotilanteesta johtuen syntyy enemmän kuin vahva epäilys, että työsuhteen purku liittyy henkilön asemaan luottamusmiehenä ja vieläpä erityisesti lakkoon, Hankamäki toteaa.

Tapaus on herättänyt paljon huomiota. Monet palkansaajajärjestöt ja yksittäiset ihmiset ovat paheksuneet jyrkästi Nokian toimintaa.

– Tämä omalta osaltaan alleviivaa sitä, millainen merkitys ja asema luottamushenkilöllä katsotaan suomalaisessa työelämässä olevan. He ovat yhteistoiminnan ja sopimisen kivijalka, jota ei pidä heppoisin perustein lähteä rapauttamaan. Kiitos eri tahoille tuesta, jota olette tapauksen johdosta antaneet, puheenjohtaja Hankamäki sanoo.

Luottamusmiehen työsuhteen purkamisesta taustoja Insinööri-lehden artikkelista.

Lisätiedot:
Teemu Hankamäki, puheenjohtaja
p. 040 709 6681

 

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu