Skip to content

YTN pelkää Elisan ulkoistavan irtisanomisia

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari on huolissaan julkisuudessa olleista Elisan työpaikkojen karsimis- ja ulkoistamisuutisista. Lehtitietojen mukaan Suomen suurin teleoperaattori aikoo vähentää noin sata työpaikkaa.

Tämän lisäksi yhtiö aikoo ulkoistaa tietohallinnosta ja verkon suunnittelusta intialaiselle konsulttiyhtiölle Tata Consultancy Servicille (TCS) ja yhdysvaltalaiselle Amdocsille noin sata työpaikkaa. Alihankintaketjusta Elisa suunnittelee siirtävänsä TCS:lle noin 150 työntekijän työpanoksen.

– Elisan intialainen liikekumppaniyritys on sama, jolle muun muassa Nokia ulkoisti satoja työpaikkoja. Nokian ulkoistamisten jäljiltä liitoilla on vireillä useita kymmeniä irtisanomisriitoja TCS:n kanssa, joten ei Elisan aikeita voi hyvillä mielin katsoa.

– TCS näyttää olevan yritys, jolle irtisanomisten järjestely on liiketoimintaa myymällä irtisanomispalveluja toimintoja ulkoistaville yrityksille. Tästä on tulossa maan tapa, joka on syytä tuomita jyrkästi, Porokari sanoo.

Hänen mukaansa järjestely paitsi hävittää Suomesta pysyvästi suuren määrän työpaikkoja myös siirtää tärkeää osaamista maan rajojen ulkopuolelle.

– Yritys ulkoistaa työpaikat intialaisyritykselle, sieltä saapuu asiantuntijaviisumilla porukkaa opettelemaan systeemit, ulkoistettujen tehtävänä on kouluttaa kaikki tarvittava. Muutaman kuukauden kuluttua asiantuntijat voivat häipyä maasta tarvittavan tieto-taidon kanssa ja vanhat työntekijät palkitaan irtisanomisilla, Porokari kuvaa toimintaa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu