Skip to content

YTN tukee NSN:n erosopimuksien riitautusta

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n mukaan Nokia Siemens Networks rikkoo keväällä 2010 tehtyjä erosopimuksia, jos se pidättää jo maksetut lomarahat pitämättömistä lomista.

– Menettely on laadittujen sopimuksien vastainen. Sopimuksia on noudatettava kaikilta osin, YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi sanoo.

Keväällä 2010 NSN:n yt-neuvottelujen yhteydessä eropaketin ottaneet allekirjoittavat NSN:n laatimat erosopimukset. Niiden perusteella osapuolet sitoutuivat siihen, että heillä ei ole mitään velvoitteita toisiaan kohtaan sen jälkeen, kun sopimuksen mukaiset velvoitteet on täytetty.

– NSN yrittää nyt vastoin erosopimuksia periä pitämättömien lomien lomarahat irtisanomisajan palkasta. Jokaisen kaltoin kohdellun on syytä esittää korvausvaade käräjäoikeudessa. YTN tukee jäseniään tässä prosessissa, Kauppi lupaa.

YTN pyytääkin, että asianomaiset YTN-liittojen jäsenet ottavat yhteyttä oman YTN-liittonsa lakimiehiin. YTN ohjaa erosopimuksen ottaneet jäsenensä saman lakiasiaintoimiston hoidettavaksi.

– Liittoihin kuuluvilla jäsenillä on turva takanaan myös taloudellisesti. Liittojen jäsenilleen ottamat vastuu- ja oikeusturvavakuutukset kattavat oikeudenkäyntikuluja työsuhderiidoissa, Kauppi muistuttaa.

NSN:n ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Jari Ruokolainen toteaa, että lomarahojen laittomasta pidättämisestä on keskusteltu NSN:n kanssa, mutta tuloksetta.

– NSN:n harjoittama henkilöstöpolitiikka on ollut jo vuosia todella tökeröä ja lyhytnäköistä. NSN on poistanut muun muassa työpaikan ateriakompensaation, heikentänyt autoetua ja palvelusvuosipalkkioita. Kesällä se yritti lisäksi lopettaa ammattiyhdistysmaksujen työnantajaveloituksen kuukausipalkasta, Ruokolainen huokaa.

– Erityisesti harmittaa, että nyt yritetään rokottaa heitä, jotka ovat lähteneet tai lähdössä talosta kymmenienkin vuosien uurastuksen jälkeen yt-neuvottelujen tuloksena. Monet heikennyksistä koskettavat erityisesti pienituloisia, Ruokolainen sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu