Skip to content

YTN tuomitsee Stockmannin ICT-toimintojen ulkoistamiset

Pörssiyhtiö Stockmann kertoi hetki sitten ulkoistavansa osan ICT-toiminnoistaan Tech Mahindralle viisivuotisen yhteistyösopimuksen turvin. Ylemmät Toimihenkilöt YTN on pettynyt Stockmannin johtamistapaan.

– Tämä on selvää jatkumoa useita vuosia kestäneelle kehitykselle, jossa asiantuntijatyölle ei yhtiössä anneta mitään arvoa, sanoo kaupan alan projektin vetäjä Ville-Veikko Rantamaula YTN:stä. – Entuudestaan työntekijöiden ulkoistamisesta on huonoja kokemuksia esimerkiksi teknologiateollisuudessa, jossa ulkoistetut asiantuntijat ovat lopulta päätyneet kilometritehtaalle nopeallakin aikataululla, Rantamaula muistuttaa.

Liikkeenluovutuksessa Stockmannin palkkalistoilta siirtyy 33 työntekijää Tech Mahindralle ja noin 40 henkilöä jää Stockmannin palvelukseen. Yhtiön tiedotteen mukaan järjestelyn kautta digitaaliset palvelut paranevat.

– Verkkokaupan kehittäminen on toimialan yksi keskeisimmistä menestystekijöistä, mutta ilmeisesti Stockmannilla ei ole todellista halua satsata tähän. – On käsittämätöntä, ettei yhtiö halua kehittää oman henkilöstönsä osaamista vaan luovuttaa jo entuudestaan korkean osaamisen muiden käsiin. Näin ei liiketoimintaa kasvateta, Rantamaula jatkaa. 

Lisätiedot:
Ville-Veikko Rantamaula, kaupan alan projektin vetäjä
p. 040 – 832 6682

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu