Skip to content

YTN:n Heikki Kauppi: Paljon työtä vielä tehtävänä

Julkaistu

Kategoriat

YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi pitää tänään torstaina 13.10. syntynyttä esitystä laajaksi työmarkkinaratkaisuksi kelvollisena ja talousnäkymiin nähden siedettävänä.

Kaupin mielestä on hyvä, että palkansaajien ammatilliseen osaamiseen panostaminen näyttää nytkähtävän eteenpäin. Valtion mukaan tulo tuo työelämään muitakin laadullisia uudistuksia.

Kauppi muistuttaa silti, että raamisopimus on vasta pohja alakohtaisille neuvotteluille. Esimerkiksi yksityisen sektorin suurimman alan teknologiateollisuuden tilanne on edelleen täysin auki.

– Nyt täytyy päästä vielä sopuun siitä, miten kustannusvaikutus jaetaan. YTN:n mielestä raamiratkaisun palkankorotusosa täytyy tulla kaikille yleiskorotuksena, Kauppi sanoo.

Teknologiateollisuudessa on menossa kaikkia henkilöstöryhmiä koskeva ja toistaiseksi voimassa oleva ylityö- ja vapaa-aikana työasioissa matkustamiskielto.

Kauppi muistuttaa, että ylityökielto on edelleen voimassa.

YTN:n ja Teknologiateollisuus ry:n välistä työriitaa ratkotaan parhaillaan sovintolautakunnassa, jonka työ päättyy maanantaina 17.10. Metalliliitto ja Pro ovat jo jättäneet alalle lakkovaroituksen.

Raamiratkaisun vaikutusta teknologiateollisuuden kimuranttiin tilanteeseen pohditaan perjantaina 14.10 kokoontuvassa YTN:n teknologiateollisuuden taustaryhmässä.

YTN:n hallitus on koolla maanantaina 17.10., jolloin se käsittelee neuvottelutilannetta ja päättää mahdollisista tarvittavista toimenpiteistä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu