Skip to content

YTN:n Kasvaja-palkinto Finnairin Fintolle

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Kuvassa Finton ministeritapaaminen 11/2020

Palkitsimme Finnairin Finton Kasvaja-palkinnolla YTN summitissamme 19.3.2021. Yritysyhdistyksemme Finto toteutti jäsenhankintaansa, viestintäänsä ja edunvalvontaansa erityisen hyvin vuonna 2020. Kasvaja-palkinto on 2 000 euron arvoinen ja se on tarkoitettu yritysyhdistyksen toimintaan.

Finnairin insinöörit ja ylemmät FINTO ry edustaa Finnairin ylempiä toimihenkilöitä. Yritysyhdistyksenä se järjestää tilaisuuksia ja tapahtumia työpaikalla ja tukee työntekijöitä työelämän eri tilanteissa. Koronavuosi toi tekemiseen uusia toteutuksia.

Vuonna 2020 Finto ja sen luottamusmiehet tekivät töitä hartiavoimin, jotta he olivat tavattavissa tai viestin välittäjinä myös hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Vaikka kasvokkain tapaamiset vähentyivät, Finto viesti viikoittain ja välillä useamman kerran päivässä. Käytössä olivat Yammer, sähköposti, erilaiset infot ja webinaarit Teamsin kautta. Lisäksi tapaamisia järjestettiin turvallisesti kasvokkain.

Fintossa kokeiltiin myös ”luottamusmies päivystää”-konseptia, jossa työntekijä voi olla yhteydessä tiettynä ajankohtana hänelle sopivalla tavalla. Kokemukset olivat hyvin myönteisiä.

Finto kasvatti jäsenmääräänsä tasaisesti ja yritysyhdistyksen jäsenmäärä nousi neljänneksellä. Yksi vuoden huipputapaus oli vierailu valtioneuvostossa tapaamassa ministereitä Sanna Marin, Tuula Haatainen ja Tytti Tuppurainen.

Olemme YTN:ssä ylpeitä ja ilahtuneita, kun voimme palkita Finton aktiivisesta toiminnasta:

– Palkintoraatina toiminut YTN:n kenttäryhmä oli erityisen ilahtunut Finton aktiivisesta toiminnasta haasteellisen ja poikkeuksellisen vuoden aikana. Aktiivisuus toi myös tulosta niin edunvalvonnallisesti kuin erityisesti yritysyhdistyksen jäsenhankinnassa. Yhteistyö ja onnistunut viestintä etäaikana ovat esimerkkejä, joita haluamme tuoda muidenkin yritysyhdistyksien tietoon, toteaa YTN:n järjestökoordinaattori Tuomas Meriniemi.

Finton Niina Haahtikivi ja Kari Lappalainen kertovat vuodesta 2020 ja lähettävät terveisensä:

Tervehdys on esitetty YTN summitissa 19.3.2021:

“Kiitos palkinnosta! Palkinnosta koemme, että olemme tehneet oikeita asioita ylempien edunvalvonnassa. Viime vuosi oli meillä, kuten monessa muussakin työpaikassa haastava. Saimme paljon uusia jäseniä yritysyhdistykseemme, mutta valitettavasti jouduimme myös useiden YT-neuvotteluiden myötä sanomaan jäähyväisiä useille mahtaville kollegoille.

Ajassa, jossa läsnäkohtaamiset vähenivät merkittävästi, koimme, että oli tärkeää pitää yllä aktiivista keskustelua eri kanavissa sekä pyrkiä viestimään ahkerasti.

Yhteistyö Finnairin kaikkien henkilöstöjärjestöjen kanssa tiivistyi viime vuonna ja kävimme yhdessä tapaamassa ministereitä. FINTOn yritysyhdistys on pitkään tehnyt aktiivista paikallista sopimista, josta yrityskohtainen työehtosopimus on tärkein. Vuonna 2020 tehtiin myös useita ylempiä toimihenkilöitä koskevia erillissopimuksia. Kiitos myös YTN:n suuntaan! Tuntuu todella siltä, että kuuntelette meitä yritysyhdistyksiä. Saamme tietoa ajankohtaisista aiheista, tarpeellista lakineuvontaa ja hyvää sparrausta. Saimme myös yhdessä YTN:n Anu Kaniinin ja Juha Särkän kanssa järjestettyä jäsenille Teams-tapaamisen YTN:n alaisten liittojen palveluista jäsenille.

Tilanne on edelleen tukala. Haluamme kuitenkin katsoa eteenpäin luottavaisesti. Palkinnon käytämme jäsenten hyväksi ja keksimme jotain mukavaa.

Hyvää kevättä kaikille ja hienoa YTN summit -päivää. Pysykäähän terveinä!”

Toivoo FINTOn hallitus ja luottamusmiehet

Kuvassa:

Finton marraskuinen pääministeritapaaminen, kuvassa vasemmalta:

Pekka Erkama (Suomen Liikennelentäjäliitto ry, SLL), Tytti Tuppurainen (Eurooppa- ja omistajaohjausministeri), Janne Arponen (Maili ry), Esa Heimonen (Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys, SLSY ry), Sanna Marin (Pääministeri), Tuula Haatainen (Työministeri), Niina Haahtikivi (Finnairin insinöörit ja ylemmät FINTO ry), Sirpa Lahtinen (Ilmailualan unioni IAU ry) sekä Terho Kilponen (Lentoalan toimihenkilöt ry, Pro).

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu