Skip to content

YTN:n Porokari: EK natisuttaa raamia jälleen

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokarin mielestä työnantajapuolen linjattomuus ja toistuva venkoilu raamisopimukseen liittyvistä asioista uhkaa työmarkkinoiden ja talouden vakautta.

– Raamisopimuksen voimassaolon kokemusten perusteella Elinkeinoelämän keskusliiton luotettavuus sopimuskumppanina alkaa olla kyseenalainen. Työnantajapuolen sisäinen erimielisyys on ollut silmiinpistävää ja heijastunut myös työryhmien työhön, joka on ollut takkuista. Ja kun kovalla työllä jotain valmista syntyy, se ei kelpaa EK:lle, Porokari hämmästelee.

Hän viittaa kolmen palkansaajakeskusjärjestön hyväksymään neuvottelutulokseen henkilöstön kolmen päivän koulutusvapaasta. Koulutusoikeus sisältyy viime syksynä solmittuun raamisopimukseen.

Tulkintaeroja koulutusvapaasta on hierottu lähes vuoden ajan työryhmässä, jossa EK:kin oli mukana. Saavutettu sopu ei kuitenkaan kelvannut EK:n hallitukselle.

– EK toimii jälleen kerran erittäin lyhytnäköisesti. Osaava henkilöstö on yrityksen menestyksen kannalta ensiarvoisen tärkeää, mutta jäsenistämme 30 prosenttia ei saa vuosittain lainkaan ammattilista osaamista kehittävää koulutusta, Porokari sanoo.

– Oikeus kolmeen koulutuspäivään oli meille keskeinen motiivi sitoutua pitkään ja maltilliseen sopimukseen, jota työnantaja näköjään yrittää vesittää pala kerrallaan. Ei sopimusyhteiskunta näin toimi, hän jatkaa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu