Skip to content

YTN:n Porokari: Suomalaista Sisua tarvitaan jatkossakin

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari paheksuu Leafin suunnitelmia lopettaa Aurassa toimivan makeistehtaan toiminnan. Makeistehtaan lopettaminen uhkaa viedä työt 140 työntekijältä.

– Yhtiö kaavailee siirtävänsä makeisten tuotannon muualle Eurooppaan. Menetämme jälleen yrityksen lyhytnäköisen toiminnan takia palan suomalaista brändiä lopullisesti. Aurassa valmistetut Sisu- ja Leijona-pastillit ovat tunnettuja tuotemerkkejä, joita Suomi tarvitsisi jatkossakin, Porokari toteaa.

Yt-neuvottelut Auran makeistehtaalla alkoivat tänään. Porokari painottaa, että kyseessä on kannattava tehdas, joka on joutumassa konsernin tehostamistoimien jalkoihin.

– Suomalaiset makeistehtaat ovat yksi toisensa jälkeen katoamassa kartalta, hän harmittelee.

Auran tehtaan sulkemisen taustalla on yhdistyminen ruotsalaisen Cloettan kanssa viime vuonna. Konserni perustelee toimintojen siirtämistä Eurooppaan ylikapasiteetilla.

Auran makeistehtaan lisäksi liipaisimella on kaksi Ruotsin tehdasta. Samalla yritys on uudistamassa myös varastotoimintojaan Ruotsissa ja Tanskassa.

Konsernin laskelmien mukaan tehtaiden lopettamisista syntyisi noin 40 miljoonan euron kustannukset, mutta myöhemmässä vaiheessa vuotuiset säästöt olisivat noin kymmenen miljoonan euron luokkaa.

– Työnantajien yhteiskuntavastuu näyttää olevan hyvin lyhytnäköisen ja kyseenalaisen kannattavuusajattelun varassa, Porokari sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu