Skip to content

YTN:n teknologiateollisuuden työriidan sovittelu alkaa

Julkaistu

Kategoriat

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työriidan sovittelu alkaa tänään 26.10. valtakunnansovittelija Esa Longan johdolla.

Ylempien toimihenkilöiden lakko uhkaa alkaa ensi tiistaina 1.11. teknologiateollisuuden suurissa yrityksissä kuten esimerkiksi ABB:llä, Metsossa ja Wärtsilässä. Lakko laajenisi 7.11. uusiin yrityksiin kuten Nokiaan ja Nokia Siemens Networksiin.

Ensi vaiheessa lakko koskisi noin 10 000 teknologiateollisuuden asiantuntijaa ja esimiestä. Toisessa vaiheessa heitä olisi lakossa noin 25 000.

Ylempien toimihenkilöiden ylityökielto ja vapaa-aikana työasioissa matkustamisen kielto jatkuvat edelleen.

– Käytettävissä oleva aika riittää hyvin sopimuksen tekoon, jos sopimisen haluja on. Mielestäni ei ole mitään perusteita sille, että ylempien toimihenkilöiden sopimuksen pitäisi olla tasoltaan heikompi kuin jo solmittujen sopimusten, YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi sanoo.

YTN on valmis neuvottelemaan raamisopimuksen pohjalta. Olennaista sovun syntymiselle on, että myös YTN:n sopimukseen saadaan kunnolliset, kaikille maksettavat yleiskorotukset samaan tapaan kuin Metalliliiton ja Pron ratkaisussa.

Ylemmät toimihenkilöt joutuvat matkustamaan työasioissa omalla ajallaan korvauksetta toisin kuin muut teknologiateollisuuden henkilöstöryhmät.

– Matka-ajan korvaamisessa on kysymys oikeudenmukaisuudesta. Matka-aikaa koskevat sitovat määräykset pitää saada myös ylempien toimihenkilöiden työehtosopimukseen, Kauppi huomauttaa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu