Skip to content

YTN:n ylityökielto jatkuu, sovittelu alkaa keskiviikkona

Julkaistu

Kategoriat

Ylempiä toimihenkilöitä koskeva ylityö- ja vapaa-aikana työasioissa matkustamisen kielto jatkuu edelleen kaikissa teknologiateollisuuden yrityksissä. Myös tietotekniikan palvelualalla on samanlainen kielto meneillään.

YTN:n teknologiateollisuuden lakko uhkaa alkaa tiistaina 1.11. ja laajentua viikon päästä siitä 7.11. Ensimmäisen viikon aikana lakossa on noin 40 alan suurta yritystä, toisessa vaiheessa yritysten määrä nousee noin 80:een. (Ks. molempien vaiheiden lakkoyritykset YTN:n teknologiateollisuuden etusivulta.)

Eilen illalla Metalliliitto, Pro ja työnantajien Teknologiateollisuus hyväksyivät valtakunnansovittelijan sovintoesityksen. Metallin ja Pron lakko päättyi ja väki palaa töihin viimeistään keskiviikkona. Metallin sopimuksen keskeiset kohdat löytyvät osoitteesta http://www.metalliliitto.fi/web/fi/sopimuksen-keskeinen-sisalto .

YTN:n neuvottelut alkavat

YTN on saanut kutsun valtakunnansovittelija Esa Longan luo aloittamaan neuvottelut Teknologiateollisuus ry:n kanssa keskiviikkona 26.10 klo 13.

YTN:stä ensitapaamiseen menevät YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi ja varapuheenjohtaja Pertti Porokari. Teknologiateollisuus ry:stä paikalla on varatoimitusjohtaja Risto Alanko.

YTN edellyttää, että ylemmille toimihenkilöille tarjotaan vähintään samantasoista ratkaisua kuin Metalliliitolle ja Prolle.

Lakko-ohjeita jo verkossa

Nyt kannattaa seurata ja lukea YTN:n teknologiateollisuuden verkkosivujen uutisia ja materiaalia http://www.ytn.fi/teknologiateollisuus . Lue viestit ja tiedotteet huolella, moni asiaa selviää niistä.

Verkossa on lakko-ohjeet, joihin on syytä perehtyä jo etukäteen. YTN:n päivystysnumerossa 040 352 3671 (klo 8-20) vastataan kysymyksiin, joihin ei verkosta löydy vastausta. Kysymyksiä voi esittää myös sähköisesti.

YTN:n teknologiateollisuuden Facebook-sivustolla käydään koko ajan vilkasta keskustelua neuvotteluista, mahdollisesta lakosta ja kaikesta muusta tilanteeseen liittyvästä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu