Skip to content

Blogi: YTN ja korona – miltä syksy näyttää?

Mitä opimme koronakeväästä ja miten toimintaamme voi osallistua syksyllä? Järjestöpäällikkömme Katariina Styrman kertoo uudesta normaalista.

Olemme peruneet loppuvuoden koulutuksemme ja tapahtumamme koronatilanteen vuoksi.

Pohdimme asiaa hartaasti ja mietimme eri vaihtoehtoja. Loppujen lopuksi näimme vastuullisena, että emme ota riskiä koronaviruksen leviämisestä tapahtumissamme. Otimme huomioon myös monelta jäseneltämme tulleen huolestuneen palautteen.

Uusi normaali on muuttanut toimintaamme

Aloitin YTN:n järjestöpäällikkönä joulukuussa 2019. Tulin töihin poikkeuksellisena aikana: olimme keskellä työtaistelutoimenpiteitä ja oli normaalia, että hallitus kokousti vähintään kerran viikossa seuraten neuvottelutilannetta.

Kun työehtosopimusrintamalla alkoi syntyä tulosta, iski korona ja koko organisaatiomme siirtyi etätöihin. En ole nähnyt ”normaalia” YTN-arkea, vaan olen tutustunut moniin vain Teams-kokouksen kautta.

En ole yksin kokemukseni kanssa. Erityisesti uudet luottamustoimijamme ovat saaneet kokea, millaista on jäädä paitsi läsnätapaamisia. Kun tapahtumat ja koulutukset ovat peruuntuneet, vertaistuen saaminen on jäänyt vähemmälle. Moni on kertonut kaipaavansa kohtaamisia kasvokkain.

Miten tästä eteenpäin?

Uudesta normaalista viisastuneena

  • lisäämme syksyn aikana luottamustoimijoiden mahdollisuuksia verkostoitua verkossa ja saada sitä kautta vertaistukea
  • parannamme teknistä kokousympäristöämme, jotta taustaryhmiemme kokoukset ja tiedonsaanti sujuisivat entistä jouhevammin
  • osa koulutuksistamme järjestetään webinaarimuotoisina tapahtumina.

Infoamme syksyn mittaan tarkemmin. Seuraa sähköpostiasi, somekanaviamme (Twitter ja Facebook) tai käy katsomassa ajankohtainen tilanne verkkosivuiltamme. Hyödynnä myös verkkosivujemme koulutusmateriaalit ja webinaarit.

Henkilöstöedustajana varmistat sutjakkaan viestin kulun tarkistamalla tietosi luottamustoimijarekisterissämme. Tuleehan sähköpostimme sinulle perille?

Pysytään terveinä ja nähdään etänä!

Katariina Styrman
järjestöpäällikkö

Lue myös:

Koronaviruksesta kysyttyä
Blogi: Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu