Skip to content

Energia-alalle ylityökielto

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n ja Energiateollisuus ry:n väliset työehtosopimusneuvottelut jatkuivat 29.1. Energiateollisuus ET vastasi YTN:n 24.1. jättämään vastaesitykseen. Kiky-tunnit hiertävät edelleen, ja palkkaratkaisu on kytketty siihen sekä myös iso joukko työaikamääräyksien heikennyksiä, jotka lisäisivät työnantajan suoraa määräysvaltaa muun muassa ylitöiden ja liukumien suhteen.

Seuraava neuvottelu on sovittu maanantaille 3. helmikuuta ja jatkamme silloin, ellei tule muuta tietoa.

YTN:n hallitus päätti kokouksessaan 29. tammikuuta julistaa energia-alalle ylempiä toimihenkilöitä koskevan ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellon alkaen 1.2. kello 6.00. Kielto on voimassa, kunnes alalle on saavutettu uusi työehtosopimus. Energia-alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen voimassaolo päättyy perjantaina 31.1.

Mistä lisää tietoa?

Energia-alan YTN jäsenille on lähetty jäsentiedote ja ohjeet työtaisteluihin liittyen. YTN neuvottelusivuilla on myös ohjeistukset eri työtaistelutilanteisiin.

Kysymyksiisi vastaavat YTN:n sopimusala-asiamiehet. Oman yrityksesi ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehet ovat apunasi. Lähetämme myös uutiskirjeitä YTN-liittojen jäsenille. Huolehdithan, että työpaikka- ja yhteystietosi ovat ajan tasalla oman liittosi jäsenrekisterissä.

YTN:n päivystyspuhelin palvelee numerossa 040 352 3671 arkisin kello 9–15. Voit myös lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen lakko@ytn.fi.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu