Skip to content

Energia-alan neuvottelut jumiutuneet

Energia-alan työehtosopimus päättyy tänään maanantaina. Vaikka huomenna 1. maaliskuuta alkaa sopimukseton tila, työehtosopimuksen ehtoja noudatetaan normaalisti, kunnes uusi sopimus on sovittu.

Jos sopimuksettoman tilan aikana solmitaan uusia työsopimuksia, niissä pitää viitata päättyneen työehtosopimuksen määräyksiin, kunnes uusi tes on voimassa.

Neuvottelut jatkuvat kuluvan viikon torstaina.

– Olemme käyneet lukuisan määrän neuvottelukertoja Energiateollisuuden kanssa. Neuvottelut ovat jumiutuneet palkkaratkaisuun, kertoo alan sopimusalavastaava, neuvottelija Klas Laitinen YTN:stä.

Osapuolet ovat erimielisiä siitä, miten palkkaratkaisun pitää jakaantua yleiskorotuksen ja yrityskohtaisen erän välillä.

– Yleiskorotus tarjoaa meistä parhaan suojan ostovoiman heikkenemistä vastaan. Se on solidaarinen, sillä sen saa jokainen alan ylempi toimihenkilö, Laitinen jatkaa.

Hän muistuttaa, että ilman sopivaa yleiskorotusta ylempien toimihenkilöiden reaalipalkat laskevat.

YTN on lähettänyt energia-alan jäsenistölle painostusvalmiuskyselyn. Seuraa YTN:n neuvottelusivuja, joissa kerrotaan neuvottelujen etenemisestä tai mahdollisista painostustoimista heti, kun niistä on päätetty.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu