Skip to content

Kemian ylemmät toimihenkilöt yhä ilman TESsiä

Julkaistu

Kategoriat

Kemian alan ylemmillä toimihenkilöillä on hankala tilanne. Alan muut henkilöstöryhmät ovat saaneet sovittua uuden työehtosopimuksen, mutta ylempien toimihenkilöiden neuvottelut ovat jumissa.

Neuvottelijat eivät ole päässeet neuvottelemaan palkankorotuksista, koska työnantajaliitto Kemianteollisuus ry:n kanssa ei ole löydetty yhteistä näkemystä edes tekstiosuuksien sisällöstä.

Tekstiosuuksissa sovitaan muun muassa perhevapaista, sairausajan palkasta ja lomarahoista. Neuvotteluissa ei ole päästy eteenpäin, koska työnantajaliitto pitää kiinni neuvottelusisällön järjestyksestä, jossa tekstiosuudesta on sovittava ensin ja vasta sen jälkeen voidaan siirtyä eteenpäin. YTN:lle järjestyksen muuttaminen olisi käynyt.

Muilla henkilöstöryhmillä sovitut korotukset ovat kohta tulossa jo maksuun, mikä varmasti ihmetyttää alan ylempiä toimihenkilöitä.

Seuraava neuvottelutapaaminen on 8.3.

Kemian alalla työskentelee noin 9 000 ylempää toimihenkilöä. Heidän työehtosopimuksensa päättyi 31. tammikuuta 2023. Alalla noudatetaan jälkivaikutuksen perusteella vanhan sopimuksen työehtoja, kunnes uusi työehtosopimus tulee voimaan.

Kemian alan neuvottelutilannetta voi seurata YTN:n neuvottelusivujen kautta.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu