Skip to content

Rahoitusalan ylityökielto puretaan

Ylemmät Toimihenkilöt YTN päätti tänään keskeyttää rahoitusalalla voimassaolleen ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellot poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi. Myös muut alan palkansaajajärjestöt, Ammattiliitto Pro ja Unio ovat vastaavat päätökset tehneet.

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa haluamme omalta osaltamme edesauttaa rahoitusalan arkea ja tästä syystä päätämme painostustoimet toistaiseksi. Lisäksi rahoitusalan toimihenkilöt kuuluvat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstöön, kuten valtioneuvosto linjasi tiistaina 17. maaliskuuta.

Rahoitusalan työehtosopimus päättyi tammikuun lopussa ja neuvotteluja on käyty viime vuoden marraskuusta alkaen. Neuvottelut eivät ole edenneet säännöllisistä neuvottelutapaamisista huolimatta ja tästä syystä alunperin painostustoimet aloitettiin. Tällä hetkellä keskeisin kiistakysymys on palkankorotuksen jakosuhde yleiskorotuksen ja palkkakeskusteluerän kesken. Palkansaajaliitot ovat esittäneet neuvotteluissa tältä osin yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia, mutta tämä ei ole työnantajalle sopinut.

Edellytämme nyt myös työnantajalta vastuullisuutta ja tahtoa saavuttaa neuvottelupöydässä ratkaisu nopeasti, jotta alalla voidaan keskittyä palvelemaan asiakkaita tilanteessa, jossa monella on huoli toimeentulonsa puolesta.

Koronavirustilanteen vuoksi neuvottelut jatkuvat nyt etäyhteyksien kautta. Seuraava neuvottelu on sovittu perjantaille 20.3.


Lisätiedot:

Teemu Hankamäki, puheenjohtaja
p. 040 709 6681

Riikka Sipilä, finanssialan vastuullinen asiamies
p. 0400 458 226

Neuvottelutilanteen etenemistä voit seurata sivuiltamme osoitteessa ytn.fi/neuvottelut tai voit lähettää kysymyksesi meille sähköpostitse finanssi@ytn.fi. Viestimme asiasta myös somekanavissamme, joten myös niitä kannattaa seurata!

facebook.com/ytnfinanssi
twitter.com/YTN_ry

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu