Skip to content

Uusia lakkovaroituksia, ohjeita mahdollisiin työtaistelutoimiin

Viikonlopun lakkovarotusten jatkoksi uusia lakkovaroituksia on jätetty tällä viikolla muun muassa energia-alan toimihenkilöille. Toteutuessaan lakko alkaa 1. helmikuuta erikseen ilmoitetuissa konserneissa. YTN:llä ei ole voimassa olevia painostustoimia, joten ylemmät toimihenkilöt tekevät lakkotaloissa töitä normaalisti pysytellen omissa työtehtävissään. HUOM! Osa työtaisteluista on siirretty alkamaan aiemmin ilmoitettua myöhemmin.

Mikäli henkilöt ovat toimihenkilötehtävissä ja kuuluvat näin ollen lakon piiriin, YTN:n liittojen jäsenten oletetaan osallistuvan lakkoon.
Tilanne on sama myös muiden painostustoimien, kuten ylityökiellon osalta. Mikäli jäsen kuuluu vastaavan työehtosopimuksen piiriin, painostustoimet koskevat myös häntä.

Lakkoon kuuluvien työehtosopimusten piirissä oleville ja lakkoon osallistuville jäsenille maksetaan lakkoavustus. Jos siis työskentelet toimihenkilötehtävissä esimerkiksi energiateollisuudessa lakkoon julistetuissa tehtävissä, osallistut lakkoon ja saat lakkoavustuksen. Tarkempia tietoja meneillään olevista painostustoimista on asianomaisten liittojen nettisivuilla.


YTN:n neuvottelutilanteesta löydät ajantasaista tietoa osoitteesta ytn.fi/neuvottelut. Lisäksi YTN-liittojen jäseniä palvelee myös päivistyspuhelin arkisin klo 9-15 numerossa 040 352 3671 tai voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen lakko@ytn.fi.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu