Skip to content

Blogi: Neuvottelukierros tulee, oletko valmis?

Järjestöpäällikkömme Katariina Styrman kertoo blogikirjoituksessaan terveisensä henkilöstöedustajillemme: Pidä huolta osaamisestasi ja tuo ylpeästi esiin ammatti-identiteettiäsi!

Sopimusneuvottelut alkavat aloillamme heti lomien jälkeen. Henkilöstöedustajana olet kasvomme työpaikallasi, kollegoidesi tuki ja turva. Nyt onkin hyvä hetki miettiä syksyä ja suunnitella, miten juuri sinun työpaikallasi neuvottelut näkyvät ja miten viestit niistä edustettavillesi.

Muista pitää huolta myös omasta osaamisestasi ja jaksamisestasi. Katso syksyn koulutuksemme tai kouluttaudu saman tien verkkokoulutustemme avulla. Ajankohtaisina nostoina voin mainita esimerkiksi neuvottelukoulutuksen sekä henkilöstöedustajan viestintäkoulutuksen.

Järjestäytyminen on meidän voimamme

Tärkeä osa toimintaamme on kertoa YTN:n tavoitteista ja lisätä järjestäytymistä työpaikoilla. Tätä tuomme esiin Kaverille kans! -kiertueellamme ympäri Suomen.

Osana järjestäytymisen tukemista keskusjärjestömme Akava organisoi jäsenjärjestöjensä kanssa Tärkeä osa minua-kampanjan, joka korostaa ammatti-identiteetin merkitystä. Kampanja tukee myös YTN:n tavoitteita ja käynnissä olevaa Kaverille kans! -kierrosta. Osallistu ja tuo ylpeästi esiin ammatti-identiteettiäsi henkilöstöedustajana. Yhdessä olemme enemmän.

Ihmiset vaihtuvat, palvelut pysyvät

Tausta- ja valmisteluryhmiemme kokoonpanot päivittyvät touko-elokuussa. Osa YTN-toimijoistamme ja luottamushenkilöistämme vaihtuu, mutta suurin osa jatkaa työtään taustaryhmissä. Vaikka ihmiset osin vaihtuvatkin, palvelumme pysyvät.

Yhteystiedot päivittyvät verkkosivuillemme viimeistään syksyllä. Muista seurata sopimusalojemme sivuja ja uutiskirjeitämme!

Aurinkoisia kevätpäiviä
toivottaen,

Katariina Styrman
YTN:n järjestöpäällikkö

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu