Skip to content

NSN vähentämässä 1 200 Suomessa

Nokia Siemens Networks aikoo vähentää Suomesta enintään 1 200 henkilöä. NSN ilmoitti jo marraskuussa maailmanlaajuisista 17 000 ihmisen vähennyssuunnitelmistaan, mutta ei kertonut vielä silloin tarkempia maakohtaisia lukuja.

NSN:n vähennykset koskevat Suomessa yhtiön kaikkia toimipisteitä. Ensi vuoden loppuun mennessä Espoosta vähennettäisiin noin 700, Oulusta noin 150 ja Tampereelta noin 350.

NSN:llä on Suomessa työntekijöitä pääkaupunkiseudulla noin 3 500, Oulussa noin 2 500 ja Tampereella noin 1 000.

Yhtiö ilmoitti tänään tiistaina 31.1., että Suomen yt-neuvottelut alkavat keskiviikkona 8. helmikuuta.

Suomen hallituksen avainministerit kokoontuivat heti, kun NSN ilmoitti kaavailemistaan vähennyksistä.

Myös teknologiateollisuuden liittojen YTN:n, Metalliliiton ja Pron edustajat saivat pikakutsun saapua iltapäivällä työ- ja elinkeinoministeriöön keskustelemaan tilanteesta.

Saksasta NSN on vähentämässä 2 900 työntekijää.
Yhtiön henkilöstömäärä oli marraskuun alussa maailmanlaajuisesti noin 74 000.

Tukea työnhakuun ja koulutukseen!

Ylempien toimihenkilöiden YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari on tyrmistynyt NSN:n aikeista karsia Suomesta jopa 1200 työpaikkaa.
Porokari vaatii yhtiöltä vastuullisuutta edessä olevissa yt-neuvotteluissa.

– Yhtiöllä on vastuu huolehtia mahdollisesti irtisanottavista työntekijöistä muun muassa tarjoamalla heille tukea työnhakuun ja koulutukseen, Porokari sanoo.

Porokarin mukaan Nokian tuhansien työntekijöiden ulkoistaminen Accenturelle on varoittava esimerkki siitä, miten henkilöstövähennyksiä voidaan hoitaa huonosti.

– Nokialta Accenturelle siirtyneitä työntekijöitä on painostettu allekirjoittamaan uusia työsopimuksia, joissa työehtoja heikennetään ja siirtyminen kilpailijoille vaikeutuu. Tilanne on työntekijöiden osalta kohtuuton, sillä nokialaiset siirtyivät Accenturelle vanhoina työntekijöinä. Näin ei voi toimia.

Porokarin mukaan niin yhteistoimintaneuvotteluissa kuin henkilökunnan ulkoistamisissa on noudatettava lain kirjainta. Hänen mielestään yritysten strategiamuutokset eivät voi olla keino työntekijöiden työehtojen polkemiseen.

Nyt tarvitaan globalisaatiorahastoakin

YTN:n varapuheenjohtaja Heikki Kaupin mukaan NSN:n vähennyksessä on kyse niin suuresta irtisanottavien määrästä, että sen jälkihoitoon pitäisi hakea ja saada nopeasti varoja myös EU:n globalisaatiorahastosta.

– Toivottavasti asia ei viivästy tai mutkistu EU:n byrokratian vuoksi, Kauppi sanoo.

– Nyt pitäisi kiireesti käynnistää toimia, joilla alan globaaleille toimijoille markkinoidaan Suomea osaavana ja innovatiivisena tutkimus- ja tuotekehitystoimintojen sijaintipaikkana, Kauppi toteaa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu