Skip to content

YTN aloittaa painostustoimet teknologiateollisuudessa

Ylemmät Toimihenkilöt YTN vauhdittaa Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa käytäviä neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta julistamalla ylityökiellon teknologiateollisuudessa 4.–19.12. väliseksi ajaksi. Myös vapaa-ajalla matkustaminen työasioissa on kielletty kyseisenä ajankohtana.

YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäen mukaan painostustoimien aloittaminen on tarpeen, koska neuvotteluissa tarjolla oli reippaasti inflaatioennusteen alittava palkankorotus. Kun työnantajalla ei tämän lisäksi ollut mitään valmiutta YTN:n tavoittelemaan yleiskorotukseen, neuvottelut eivät johtaneet tulokseen.

– Koronan aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta teknologiateollisuuden tilanne näyttää kokonaisuutena hyvältä ja alan tuottavuuskasvun ennakoidaan olevan useita prosentteja. Tästä huolimatta työnantaja tarjoaa ylemmille toimihenkilöille ratkaisua, joka tarkoittaisi merkittävälle osalla alan noin 60 000 ylemmästä toimihenkilöstä ostovoiman laskua, Hankamäki sanoo.

YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa painottaa kaikille tulevan yleiskorotuksen merkitystä jäsenkunnan ostovoiman turvaajana. Hänen mukaansa työnantajan esitys merkitsee osalle ylemmistä toimihenkilöistä käytännössä palkan alennusta.

– Kyllä tyhjän saa pyytämättäkin. On säälittävää, että tarjolla ei ole edes kohtuullisuutta ja järkeä pitää hakea painostustoimilla. Toivon mukaan voimme palata takaisin neuvottelupöytään ja sopia ostovoiman turvaavasta palkkaratkaisusta teknologiateollisuuden merkittäville tuloksentekijöille. Ilman yleiskorotukseen painottuvaa palkkaratkaisua se ei onnistu, Oksa sanoo.

Lisätiedot:
Teemu Hankamäki, puheenjohtaja
p. 040 709 6681

Petteri Oksa, neuvottelupäällikkö
p. 040 577 0644


Lisätietoja painostustoimista löydät neuvotteluinfostamme.
Neuvottelutavoitteemme löydät täältä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu