Skip to content

Henkilöstöedustajan ilmoittautuminen: YTN Summit ja 50-vuotisiltajuhla

Jos olet henkilöstöedustajamme, voit ilmoittautua tämän sivun kautta YTN Summitiin ja iltajuhlaan 12.10.2023.

Valitse ilmoittautuessasi, osallistutko 1) vain YTN Summitiin vai 2) YTN Summitiin ja iltajuhlaan.

 

YTN Summit 12.10. kello 10-16.15

Kutsu sinulle, henkilöstöedustajamme! Tule mukaan YTN:n suurtapahtumaan, YTN Summitiin Helsingin Lasipalatsiin.

Ovet ovat auki 8.30 alkaen, olet tervetullut kahvittelemaan ja tutustumaan sopimusalatoriin. Ohjelma alkaa kello 10.

Mitä luvassa?

YTN Summitin kantavana teemana on tänä vuonna työelämän tulevaisuus, mitä on luvassa seuraavat 50 vuotta. YTN Summitiin ovat tervetulleita YTN:n henkilöstöedustajat.

Aamupäivällä perehdymme siihen, miltä tulevaisuus ja sen mukanaan tuoma työelämä näyttää. Mukana sekä erillisiä puheenvuoroja että mielenkiintoinen paneeli aiheesta. Kuulemme mm. nuorten näkökulmia tulevaisuuteen Suomen nuorisoalan kattojärjestön Allianssin nuorten työelämädelegaatin Hugo Paanasen kertomana. Nuorisodelegaattina Hugo edustaa sukupolvensa ääntä, käy dialogia ja nostaa keskusteluun nuorten ajatuksia ja toiveita sekä vaikuttaa poliittisiin prosesseihin niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Paneeli järjestetään YTN:n juhlavuoden hengessä aiheesta Työelämän tulevaisuus; mitä on luvassa seuraavat 50 vuotta. Miten ja miltä pohjalta 50 vuoden päästä neuvotellaan työehdoista? Mitkä ilmiöt ovat vaikuttaneet ja tulevat vaikuttamaan neuvottelutoimintaan? Mikä on henkilöstönedustajien rooli tulevaisuudessa neuvottelutoiminnan osalta? Paneelissa mukana mm. YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäki ja Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri.

Iltapäivällä keskitymme enemmän hyvinvoinnillisiin asioihin työpaikoilla. Mukana Laura Lareksen puheenvuoro työelämän inhimillistämisestä ja Arman Alizadin kanssa keskustelemme suvaitsevaisuudesta.

Päivän loppukevennyksenä kohtaamme aina yhtä energisen Folke Rundqvistin “Nyt jokainen nostaa sen pytte liten pikku rumpan sieltä soffalta ja ei muuta kun sukka irti ja tanssikenkä jalkaan, nu kör vi, nyt ajellaan”.

Päivän juontajina toimivat YTN:n asiantuntija ja ICT-alan sopimusalavastaava Kosti Hyyppä ja Akavan erityisalojen yhteiskuntasuhteiden päällikkö Elin Blomqvist-Valtonen. Aamulla saapuessasi ja lounasaikaan voit verkostoitua oman alasi YTN-toimijoiden kanssa sopimusalatorilla.

Me noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme – etänä tai läsnä – YTN:n turvallisen toiminnan periaatteita ja häirintäohjeistusta. 12.10. tilaisuuksiemme häirintäyhdyshenkilöinä toimivat Julia Lauren (julia.lauren(at)ytn.fi) ja Kosti Hyyppä (kosti.hyyppa(at)ytn.fi)

 

YTN Summitin ohjelma (muutosvarauksin)

 •  8.30–10 Aamukahvia ja sopimusalatori
 • 10–10.15 Tervetuloa
  Teemu Hankamäki, YTN:n puheenjohtaja
 • 10.15–11 Tulevaisuuspuheenvuorot: Miltä tulevaisuus näyttää 50 vuoden päästä?
  Mikko Dufva, Sitra, tulevaisuusasiantuntija
  Hugo Paananen, Allianssi, nuorten työelämädelegaatti 2023-2024
 • 11–12 Paneeli: Työelämän tulevaisuus; mitä on seuraavat 50 vuotta?
  Teemu Hankamäki, YTN:n puheenjohtaja
  Minna Ääri, Palvelualojen työnantajat Palta ry, työmarkkinajohtaja
  Pinja Perholehto, kansanedustaja ja Hyvinkään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
  Joel Salminen, työ- ja elinkeinoministeriö, yhteistoiminta-asiamies
 • 12–13 Lounas ja sopimusalatori
 • 13–14 Työelämän inhimillistäminen
  Laura Lares
 • 14–15 Suvaitsevaisuus työelämän voimavara
  Arman Alizad
 • 15–15.30 Kahvi
 • 15.30–15.45 Päivän yhteenveto
  Salla Luomanmäki, YTN:n varapuheenjohtaja
 • 15.45–16.15 Päivän menevin osuus
  Folke Rundqvist, Putouksen hahmokilpailun voittaja 2021

Laura Lares ja Arman Alizad – tietoa puhujista

Laura Lares on kokenut työelämän moniottelija, kysytty kouluttaja ja tekniikan tohtori. Hänellä on 33 vuoden omakohtainen kokemus työelämän muutoksista, haasteista ja ratkaisuista suuryrityksissä, pk-yrityksissä, start-upeissa, järjestöissä, korkeakouluissa ja yliopistoissa. Hän kouluttaa vuosittain työelämätaidoissa sekä itsensä ja muiden johtamisessa niin asiantuntijoita, esihenkilöitä kuin johtajiakin sadoista erilaisista organisaatioista.

Vuosien varrella maailmanmatkaaja Arman Alizad on reissannut läpi monen maan kohdaten useita kulttuureja ja ihmiskohtaloita. Hän on selvittänyt maailman tilaa uusista näkökulmista ja kyseenalaistaa omaksuttuja asenteita ja mielipiteitä. Arman on taitava ja vaikuttava tarinankertoja. Hän puhuu aidosti ja rehellisesti unelmista, ihmisten kohtaamisesta, kulttuureista, onnistumisesta ja epäonnistumisesta. Oman tarinansa lomassa hän ottaa esiin käännekohtia, joissa omilla valinnoilla ja asenteella on suuri merkitys tulevaisuuden kehittymiseen.

YTN Summitin jälkeen on mahdollista jatkaa suoraan samoissa tiloissa oleviin rentoihin YTN:n 50-vuotisiltajuhliin, olet lämpimästi tervetullut mukaan.

 

YTN:n 50-vuotisiltajuhla 12.10. kello 17 alkaen

Voit jatkaa YTN Summitista suoraan iltajuhlaamme – paikka on sama.

Juhla on iloinen cocktailtilaisuus, jossa ruoan ja juoman lisäksi nautitaan rennosta musiikista ja mukavista kohtaamisista vanhojen ja uusien tuttavien kanssa. Luvassa myös pieniä yllätyksiä, mutta ei pitkiä puheita!

Ohjelma:

 • 17.00 Juhlat alkavat, tervetuloa!
 • 17.30 Tervetulosanat, YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäki
 • 17.45 Tervehdys YTN:lle, työministeri Arto Satonen
 • 18.30 Tervehdykset YTN:lle
  • Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren
  • Palvelualojen työnantajat Palta ry:n toimitusjohtaja Tuomas Aarto 
 • Illan kuluessa luvassa ruokaa, juomaa, rentoa musiikkia, iloisia kohtaamisia ja myös yllätyksiä. DJ tanssittaa meitä loppuillasta.
 • 21.00 Juhlat päättyvät, kiitos osallistumisestasi

Pukukoodi: smart casual

Ei huomionosoituksia, lahjoja tai kukkia. Halutessasi voit tehdä lahjoituksen MIELI ry:lle ja tukea vaikeissa elämäntilanteissa olevien auttamista sekä mielenterveyden edistämistyötä Suomessa. Voit tehdä lahjoituksen YTN:n keräyspotin kautta täältä.

 

Kulukorvausten haussa uusi järjestelmä – tilaa tunnukset itsellesi

Päivärahoja ja matkakorvauksia haetaan nyt uuden Fennoa-järjestelmän kautta. Fennoaan on jokaisella käyttäjällä oma käyttäjätunnuksensa. Tilaa siis saman tien itsellesi käyttäjätunnus Microsoft Forms -lomakkeella, niin saat muutaman päivän kuluessa sähköpostilla ohjeet kirjautumiseen.

Varaudu lisäämään tilitietosi ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Fennoa toimii hyvin myös mobiiliappina, suosittelemme lataamaan sovelluksen!

Huomaa, että voit hakea matkakuluja jo lokakuussa tilaisuuden jälkeen, mutta maksatukset ovat järjestelmämuutoksen takia lokakuussa tauolla. Eli: lokakuussa tehdyt matkalaskut maksetaan marraskuussa.

Jos sinulle tulee tunnuksen kanssa pulmia, ota meihin yhteyttä: ytn@ytn.fi.

 

Matkustusohjesääntömme ja matkalasku

Maksamme matkustusohjesääntömme mukaisesti matkat kotipaikkakunnaltasi tai työpaikkakunnaltasi Helsinkiin ja takaisin edullisimman juna- tai bussilipun mukaisesti. Matkaliput sinun tulee hankkia itse ja laskuttaa YTN:ltä.

Lentolippujen hankinnassa voit hyödyntää matkatoimistokumppaniamme, jolloin lasku lipuista tulee suoraan YTN:lle. Kysy tarvittaessa tarkemmin lentolippujen hankinnasta meiltä osoitteesta ytn@ytn.fi.

Huomioithan matkalaskua tehdessäsi, että tilaisuudesta ei makseta päivärahoja.

Tämän tapahtuman kohdalla korvaamme poikkeuksellisesti myös majoituskuluja seuraavasti: Jos sinulla on tarve yöpyä tapahtuman yhteydessä, korvaamme yöpymiskustannuksia kuittia vastaan enintään 100 euroa henkilöä kohden. Jokainen majoittuja varaa ja maksaa huoneensa itse. Yöpymiskulujen korvausta voit hakea samalla kertaa, kun haet matkakorvausta.

Aika ja paikka

Lasipalatsi, Bio Rex, Helsinki
Mannerheimintie 22-24, Helsinki, Suomi
Näytä kartalla
Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu viimeistään 6.9.2023

Ilmoittautuminen on suljettu.

Kysy lisää tapahtumasta

Ole yhteydessä toimistoomme (koulutukset, asiointipalvelu):
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry
09 4272 7766 (tiistaista torstaihin kello 10-12)
ytn@ytn.fi

Asiointipalvelu