Kevään palkankorotukset työnantajaliiton yksipuolisena suosituksena
Julkaistu
Kategoriat
Jäsentiedote 14.4.2011
Elintarviketeollisuusliitto ry suosittaa, että ylempien
toimihenkilöiden palkkoja korotetaan 1.4.2011 tai lähinnä sen jälkeen alkavan
palkanmaksukauden alusta yleiskorotuksella, jonka suuruus on 1,37 %, ja
paikallisella erällä, jonka suuruus on 0,40 %. Palkankorotukset voidaan
toteuttaa toukokuun palkanmaksun yhteydessä.
YTN:n kanssa palkankorotuksista ei ole neuvoteltu. Korotus
on siis työnantajaliiton yksipuolinen suositus. Tästä huolimatta pyydän
ilmoittamaan, jos jossakin yrityksessä palkankorotuksia ei toteuteta
vähintäänkin suosituksen mukaisina.
Koska korotussuositus on monien muiden alojen
palkankorotuksia ja nykyistä inflaatiotasoa matalampi, kannattaa
yrityskohtaisesti neuvotella korkeammista korotuksista sekä meriittikorotuksiin
varattavasta erästä (vertailuna esimerkiksi paperiteollisuuden yleiskorotus 1,5
% + paikallinen erä 1,0 % ylemmille toimihenkilöille). Tilastokeskuksen 14.4.
julkaisema kuluttajahintojen vuosimuutos maaliskuussa 2011 oli 3,3 %. YTN:n
kotisivuilta (www.ytn.fi) löytyy eri alojen palkankorotukset vuodelle 2011.
Toimihenkilöiden ja lihateollisuuden asiamiesten
yleiskorotus vastaavasta ajankohdasta on 1,37 %. Se on tehty
valtakunnansovittelijan johdolla välityslautakunnassa. SEL:n jäsenistön
yleiskorotukset työntekijäpuolella ovat 1,24 %. MVL:n jäsenistön osalta
korotuksia vuodelle 2011 ei ole vielä tiedossa, vaan neuvottelut jatkuvat
18.4.2011.
Lisätietoja: YTN elintarvikealan vastuullinen asiamies Anneli Nieminen, puh. 040 901 1644