Työttömyyskassassa ennätysruuhka
Julkaistu
Kategoriat
Akavalaisten työttömyyskassa IAET-kassa täytti 30.3.2009 40 vuotta. Kassa on Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa, vuodenvaihteessa jäsenmäärä oli 192 631.
Hakemustilanne jatkuu edelleen vaikeana, sillä uusien hakemusten määrä kasvaa jatkuvasti. Viime vuoden marraskuun aikana hakemuksia saapui reilut 500, nyt maaliskuun aikana hakemuksia on saapunut jo lähes 2000. Jatkohakemukset mukaan lukien tämän vuoden aikana on hakemuksia tullut kaikkiaan n. 17 800. Tämän valtavan ruuhkan takia uusien hakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä noin 10 viikkoa ja tulee valitettavasti vielä jonkin verran pitenemään. Jatkohakemukset käsitellään noin viikossa ja ne ovat siis tavoiteaikataulussa. Yhtenä kantona kaskessa on ollut syksyllä käyttöön otettu uusi käsittelyjärjestelmä, jonka kanssa on ollut valitettavan paljon ongelmia ja joka ei vieläkään toimi täysin moitteettomasti.
IAET-kassan johtaja Aleksei Solovjew kertoo, että kassassa on tehty käsittelytilanteen helpottamiseksi useita toimenpiteitä: “Olemme palkanneet uusia työttömyysturvakäsittelijöitä ja palkkaamme heitä huhtikuun aikana edelleen lisää. Kesän ajaksi olemme turvanneet tilanteen palkkaamalla kesätyöntekijöitä, joita jo koulutetaan tehtäviinsä. Työntekijäjoukkomme tekee myös ylitöitä ja viikonlopputöitä ruuhkan tasoittamiseksi.”
Ohje ansiopäivärahan hakemiseksi kertoo perusseikat hakemuksen täyttämiseksi. Suosittelemme kuitenkin myös kassan nettisivuilta löytyvään etuusoppaaseen perehtymistä, siitä löytyy paljon hyödyllistä tietoa työttömyyden kohdatessa.
“Lähes 80 % uusista hakemuksista on epätäydellisiä ja niihin joudutaan hankkimaan lisätietoja. Tämä vie paljon aikaa ja hidastaa käsittelyä”, huomauttaa Solovjew ja esittää toivomuksen, että hakemusten tekijät pyrkisivät tekemään hakemuksistaan heti ensimmäisestä lähtien kaikki tarpeelliset tiedot sisältäviä. Näin kassa osaltaan saisi nopeutettua hakemusten käsittelyä oleellisesti. Lisätietojen kysyminen johtuu työttömyysturvalainsäädännöstä sekä kassaa valvovien viranomaisten ohjeista ja – määräyksistä.
Mikäli mieltäsi vaivaa vielä jokin kysymys, nettisivuilta löydät kaiken tarpeellisen tiedon: www.iaet.fi.