Skip to content

Iloa ja tasapainoa järjestötyöhön

Mitä kuuluu järjestötyöntekijöille? Tuoreiden tutkimustulosten mukaan he kokevat suurta työn imua, mutta ovat tyytymättömiä omaan työhyvinvointiinsa. Järjestötyön organisaatiokulttuuri tarjoaa työntekijöille mahdollisuuden itsenäiseen asiantuntijatyöhön, mutta samalla työ on kiireistä, ennakoimatonta ja läikkyy helposti vapaa-ajalle.

YTN järjestöalan perinteisessä kesäkuun jäsentilaisuudessa pureudutaan toimialan ytimeen: kuinka tasapainoilla työntekijänä vapaaehtoistoiminnan ihanteille perustuvan organisaatiokulttuurin keskellä. Kerromme myös tulevasta kampanjastamme, jonka tavoitteena on saada järjestöistä parempia työpaikkoja.

Ohjelma

17:00 alkaen tarjolla ruokaisaa salaattia

17:30 Tervetuloa ja tilaisuuden avaus: Miten järjestöistä parempia työpaikkoja? Teemu Hankamäki, puheenjohtaja, YTN

17:45 Iloa työpäiviin muotoilun keinoin, Aku Varamäki, Workday Designers
Työ on murroksessa ja moni tuntee sen arjessaan. Työ valuu vapaa-ajalle, on uudella tavalla kuormittavaa, kiireistä ja epämääräistä. Erityisesti järjestössä työtä tekevällä korostuu tarve ja toisaalta myös ainutlaatuinen mahdollisuus johtaa omaa työtään, mutta miten? Tarvitsemme tähän uusia keinoja.
Koulutuksessa tutustutaan muotoiluajatteluun (design thinking) ja siihen, mitä uusia näkökulmia se tarjoaa työn kehittämiseen. Osallistujat saavat mahdollisuuden kulkea muotoiluprosessin läpi ja pohtia omaa työtään ja työyhteisöään sekä muotoilun keinoja, joilla voisivat kehittää niitä. Tavoitteena on antaa ajattelun välineitä ja konkreettisia työkaluja oman työn ja työyhteisön toiminnan kehittämiseen järjestöalalla.

19:15 Verkostoitumista ja cocktailpaloja

20:00 Tilaisuus päättyy

 

Illan kouluttajana toimii työpäivämuotoilija Aku Varamäki. Hän on työn murrosta käsittelevän Future proof – tulevaisuuden työkirja -teoksen kirjoittaja, muutosagentti ja tulevaisuuden työn puolestapuhuja. Akun tavoitteena työpäivämuotoilijana on auttaa ihmisiä ja organisaatioita näkemään muutoksessa mahdollisuuksia ja tarjota konkreettisia työkaluja muutoksen aikaansaamiseen omassa arjessa. Aku on innostava puhuja, joka yhdistää esityksissään mielellään henkilökohtaisia havaintojaan aikamme kiinnostaviin ilmiöihin.

 

Lisätietoja: Järjestöalan vastuullinen asiamies Amalia Ojanen, amalia.ojanen@ytn.fi

 

Aika ja paikka

Sokos Hotel Presidentti, Sylvi-Sali, Helsinki
Eteläinen Rautatiekatu 4, 00101 Helsinki, Suomi
Näytä kartalla

Tiistai 4.6. klo 17-20, Sokos Hotel Presidentti (Sylvi-Sali) Helsinki. Tilaisuus on maksuton ja sisältää ruokaisan salaatin.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu viimeistään 26.5.2019

Ilmoittautuminen on suljettu.

Asiointipalvelu