Skip to content

YTN järjestöala: Hyvinvointia järjestötyöhön

YTN järjestöalan perinteinen kesäkuun jäsentilaisuus tulee taas! Illan aikana pohditaan, miten järjestötyöntekijöiden työhyvinvointia voidaan parantaa.

Työmarkkinatutkimus YTN data kertoo, että järjestötyöntekijät kaipaavat työhönsä lisää selkeyttä ja resursseja. Vastaajilta kysyttiin, miten omaa työhyvinvointia voisi lisätä. Suosituimmat vaihtoehdot olivat: selkeyttämällä organisaation toiminnan tavoitteita ja päämääriä, selkeyttämällä työnjakoa ja parantamalla vuorovaikutusta organisaatiossa.

Järjestön strategia ohjaa järjestön toimintaa. Sen perusteella tehdään valintoja siitä, mihin järjestö toiminnassaan keskittyy ja miten se käyttää resurssejaan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Kuinka tehdään järjestöstrategia ja miten se kytketään järjestön arkeen? Entä mikä merkitys sillä on työntekijöiden työhyvinvoinnin tukemisessa?

Työmarkkinatutkimuksen vastauksissa nousi esille myös työkuorman vähentäminen hyvinvointia lisäävänä tekijänä. Illan aikana käymme läpi, mistä kuormituksen kokonaisuus muodostuu ja kuinka sitä voi hallita: miten tunnistan, arvioin sekä otan puheeksi oman työkuorman. Entä millaisia toimenpide-ehdotuksia ja seurantaa tämän jälkeen tulisi tehdä?

Kouluttajat

Illan kouluttajina toimivat Salla Saarinen (Radical Soul Oy) sekä Tuomas Wuorikoski (Työturvallisuuskeskus).

Salla Saarinen on toiminut järjestökouluttajana ja -konsulttina yli 10 vuotta. Häntä kuvaillaan kouluttajaksi, joka ei jätä ketään kylmäksi ja jolla on käsittämätön kyky ottaa kohderyhmä huomioon.

Tuomas Wuorikoski toimii Työturvallisuuskeskuksen strategia- ja kehitysjohtajana ja on kouluttanut työturvallisuuden teemoja yli 15 vuotta. Hän suhtautuu työturvallisuuden ja työelämän kehittämiseen intohimoisesti.

Ohjelma

16.30 Ruokaisaa salaattia tarjolla

17.00 Tervetuloa ja tilaisuuden avaus, Amalia Poutanen, YTN järjestöalan sopimusalavastaava

17.15 Järjestön strategia työntekijöiden työhyvinvointia tukemassa, Salla Saarinen, Radical Soul Oy

18.15 Oman työkuormitustilanteen hallinta, Tuomas Wuorikoski, Työturvallisuuskeskus

19.15 Verkostoitumista ja cocktailpaloja

20.00 Tilaisuus päättyy

 

Aika ja paikka

Scandic Grand Central Helsinki (Vilhonkatu 13)
Hotel Scandic Grand Central Helsinki, Vilhonkatu 13, Helsinki, Suomi
Näytä kartalla
Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu viimeistään 29.5.2023

Ilmoittautuminen on suljettu.

Kysy lisää koulutuksesta

sopimusalavastaava (järjestöala), asiantuntija (kaupan ala)
Amalia Poutanen
0201 235 336
amalia.poutanen@ytn.fi

Asiointipalvelu