Skip to content

YTN:n puheenjohtajana jatkaa Teemu Hankamäki

YTN:n sääntömääräinen syyskokous valitsi 8.12.2021 hallituksen seuraavalle kaksivuotiskaudelle 2022-2023. Puheenjohtajana jatkaa Tekniikan akateemiset TEKin työmarkkinajohtaja Teemu Hankamäki.

– Tällä hetkellä meille on tärkeintä saada Teknologiateollisuuden jumiutuneet sopimusneuvottelut liikkeelle. YTN:n ja muiden palkansaajaliittojen käynnistämät ylityö- ja matkustuskiellot toivottavasti vauhdittavat neuvottelut uuteen alkuun. Kysymys on nyt puhtaasti palkankorotuksista ja niiden muodosta, eli kuinka paljon ja millä periaatteella yrityksissä syntyvää tulosta jaetaan sen tekijöille, puheenjohtaja Teemu Hankamäki kertoo.

– Olen jokseenkin hämmästynyt työnantajien liki äärimaltillisista palkkatarjouksista tilanteessa, jossa teollisuuden yritykset tekevät laajalti hyvää tulosta ja myös tilauskanta on varsin vahva, Hankamäki jatkaa.

Varapuheenjohtajiksi valittiin puheenjohtaja Samu Salo Insinööriliitosta, työmarkkinajohtaja Riku Salokannel Suomen Ekonomeista ja edunvalvontajohtaja Ville-Veikko Rantamaula Tradenomeista.

Lisäksi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Hannele Aikio (TEK), Jari Jokinen (TEK), Sirpa Leppäluoto (Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat), Kosti Hyyppä (Ekonomit), Jyrki Kopperi (IL), Lasse Laurikainen (IL), Salla Luomanmäki (Akavan Erityisalat), Jaana Meklin (Suomen Lakimiesliitto) ja Mikko Salo (Vakava).

YTN:n strategia uudistui kesällä 2021 ja on voimassa vuoteen 2025 asti. Jatkamme työtä ennakoivana ja luotettavana työmarkkinatoimijana jäsenten asialla. Henkilöstöedustajillamme on tässä työssä tärkeä rooli.

– Vahvuutemme on kattava ja osaava henkilöstöedustajien verkosto, joka osaltaan mahdollistaa sujuvan paikallisen sopimisen. Jatkamme henkilöstöedustajiemme osaamisen vahvistamista ensi vuonna uudistunein koulutuksin.

– Osaavat henkilöstöedustajamme ovat myös työnantajan etu, sillä työelämää kehitetään yhdessä, Hankamäki muistuttaa.


Lue lisää neuvottelutilanteestamme.

Tutustu Sopivasti on tarpeeksi -kampanjaamme, jossa tuomme esiin neuvottelutavoitteemme.


Lisätiedot:

Teemu Hankamäki,
puheenjohtaja
p. 040 709 6681

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu