Skip to content

Työpaikkatoiminnan aloittaminen

Yritysyhdistyksen perustaminen

Yritysyhdistyksen perustaminen on helppoa. Yhdistyksen perustamiskokouksessa tulee olla paikalla kolme henkilöä. Alta löydät malliasiakirjat, joita voit muokata yhdistyksen tarpeen mukaan.

Ennen yhdistyksen perustamista ole yhteydessä YTN:ään, yry@ytn.fi. Selvitetään käytännön asiat ja yhteistyökuviot yhdessä.

Yritysyhdistyksen perustamisen jälkeen yritysyhdistys ja YTN tekevät yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimuksen pohjalta me YTN:ssä tuemme yhdistyksiä rahallisesti ja muilla tavoin. YTN:n tuista voit lukea lisää täältä.

Yrityskerhon toiminnan aloittaminen

Yrityskerho perustetaan kokoamalla työpaikan asiasta kiinnostuneet toimijat yhteen ja päättämällä aloittaa yrityskerhotoiminta. Vapaamuotoinen ilmoitus aloittamisesta, jossa toimijat ovat nimettyinä, tulee lähettää meille YTN:ään osoitteeseen yry@ytn.fi. Lähetämme luonnoksen yhteistyösopimuksesta, jonka pyydämme täydentämään ja allekirjoittamaan.

Tämän jälkeen katsomme yhdessä teille sopivan kummin, jonka jälkeen olette valmiita toimimaan yrityskerhona. Yrityskerhon aktiivien on lisäksi rekisteröidyttävä asiointipalveluumme.

Yrityskerho voi muuttaa toimintansa yritysyhdistykseksi. Tämä tapahtuu vastaavasti kuin uuden yritysyhdistyksen perustaminen. Jos yritysyhdistys haluaa muuttaa toimintansa yrityskerhoksi, on sen ilmoitettava yhdistyksen lopettamisesta meille YTN:ään sekä tehtävä rekisteröidyn yhdistyksen lopettaminen Patentti- ja rekisterihallituksen ohjeistuksen mukaan. Ole jo ennakkoon yhteydessä yry@ytn.fi.

Muista päivittää tiedot!

Me YTN:ssä ylläpidämme rekisteriä yritysyhdistyksistä sekä niiden aktiiveista. Aktiivina voit päivittää yhteystietosi YTN asiointipalveluun tästä. 

Asiointipalvelu