Skip to content

Yritysyhdistyksen perustaminen

Yritysyhdistyksen perustaminen on helppoa. Yhdistyksen perustamiskokouksessa tulee olla paikalla kolme henkilöä ja siellä tulee laatia ja allekirjoittaa alla olevat malliasiakirjat. Voitte muokata niitä yhdistyksen tarpeen mukaan.

Ennen yhdistyksen perustamista kannattaa olla yhteydessä YTN:ään, yry@ytn.fi – selvitetään käytännön asiat ja yhteistyökuviot yhdessä!

Yritysyhdistyksen perustamisen jälkeen yritysyhdistys ja YTN tekevät yhteistyösopimuksen, jossa määritetään yritysyhdistyksen ja YTN:n välinen yhteistoiminta. Yhteistyösopimuksen pohjalta YTN tukee yhdistyksiä sekä rahallisesti että muulla tavoin. YTN:n tuista voit lukea lisää täältä.

Yrityskerhon toiminnan aloittaminen

Yrityskerho perustetaan kokoamalla työpaikan asiasta kiinnostuneet toimijat yhteen, ja päättämällä aloittaa yrityskerho toiminta. Tehkää tämä jälkeen vapaamuotoinen ilmoitus aloittamisesta, jossa olette kaikki nimettyinä, YTN:lle osoitteeseen yry@ytn.fi. Saatte tämän jälkeen luonnoksen yhteistyösopimuksesta, jonka pyydämme täydentämään ja allekirjoittamaan. Tämän jälkeen katsomme yhdessä teille sopivan kummin, jonka jälkeen olette valmiit toimimaan yrityskerhona. Yrityskerhon aktiivien on lisäksi rekisteröidyttävä YTN asiointipalveluun.

Yrityskerhon on mahdollista muuttaa toimintansa yritysyhdistykseksi, se tapahtuu vastaavasti kuin uuden yritysyhdistyksen perustaminen. Mikäli yritysyhdistys taas haluaa muuttaa toimintansa yrityskerhoksi, on sen ilmoitettava yhdistyksen lopettamisesta YTN:lle ja tehtävä rekisteröidyn yhdistyksen lopettaminen PRH:n ohjeistuksien mukaan.

Muista päivittää tiedot!

YTN ylläpitää rekisteriä yritysyhdistyksistä sekä niiden aktiiveista. Aktiivina voit päivittää yhteystietosi YTN asiointipalveluun tästä. 

Tutustu myös:

YTN:n opas yritysyhdistyksistä ja yritysyhdistyksen perustamisesta