Skip to content

Yritysyhdistyksen perustaminen

Yritysyhdistyksen perustaminen on helppoa. Yhdistyksen perustamiskokouksessa tulee olla paikalla kolme henkilöä ja siellä tulee laatia ja allekirjoittaa alla olevat malliasiakirjat, joita voi muokata jokaisen yhdistyksen tarpeen mukaan.

Ennen yhdistyksen perustamista kannattaa olla yhteydessä YTN:ään (yry@ytn.fi) käytännön asioiden ja yhteistyökuvioiden selvittämiseksi.

Yritysyhdistyksen mallisäännöt 1 kokous
Yritysyhdistyksen mallisäännöt 2 kokousta
Perustamiskirja
Asialista

Yritysyhdistyksen perustamisen jälkeen yritysyhdistys ja YTN tekevät yhteistyösopimuksen, jossa määritetään yritysyhdistyksen ja YTN:n välinen yhteistoiminta. Yhteistyösopimuksen pohjalta YTN tukee yhdistyksiä sekä rahallisesti että muulla tavoin. YTN:n tuista voit lukea lisää täältä. (linkki sivulle miten YTN tukee yryjä)

YTN:n opas yritysyhdistyksistä ja yritysyhdistyksen perustamisesta (linkki yry-oppaaseen, http://www.ytn.fi/download.php?id=621&attach=0)

YTN ylläpitää rekisteriä yritysyhdistyksistä sekä niiden toimijoista. Toimijat voivat päivittää yhteystietonsa yritysyhdistysrekisteriin tästä. (linkki Lyttyyn www.ytn.fi/index.php?page_id=171 )