Skip to content

Brexitin vaikutus EWC-toimintaan

EWC (European Works Council) eli eurooppalainen yritysneuvosto tulee perustaa sellaiseen yritykseen, jossa on vähintaan 1000 työntekijää EU/ETA-alueella sekä näistä vähintään 150 työntekijää ainakin kahdessa eri EU/ETA-maassa. EWC mahdollistaa eri maista tulevien työntekijöiden edustajien osallistumisen työtään koskevaan päätöksentekoon tämän eurooppalaisen tiedottamista ja kuulemista koskevan toimielimen kautta.

Brexitillä voi olla yllättäviä vaikutuksia myös EWC-toimintaan. Hyvin useat EWC:t perustuvat Iso-Britannian EWC-lainsäädäntöön ja monessa EWC:ssä on sieltä mukana ainakin edustajia. Mitä tapahtuu lainsäädännölle ja ovatko nämä edustajat edelleen tervetulleita EWC-kokouksiin vielä 31.10. jälkeenkin? Tule oppimaan ja keskustelemaan asiasta YTN EWC-ryhmän järjestämään koulutukseen.

Koulutuksen aikana käydään läpi myös Irlannin ja Ruotsin kansallisia EWC-lakeja sekä kuullaan EWC- ja hallintoedustustyön yhdistämisestä.

Kouluttajina toimivat YTN-EWC-ryhmän kaksi pitkäaikaista jäsentä, Senior Advisor Daniel Valtakari Tekniikan Akateemisista ja lakimies Maria Jauhiainen Insinööriliitosta. Vierailevana kouluttajana on neuvotteleva asiamies ja EWC-asiantuntija Tero Huhta Ruotsin Unionen:ista

Tilaisuus on YTN-liittojen jäsenille maksuton. Työnantajan kanssa tulee kuitenkin sopia vapautus työstä sekä matka- ja mahdollisista majoituskuluista.

Ohjelma

8.30 Aamupala
9.00 Tilaisuuden avaus ja esittäytyminen
10.30 Brexit ja sen suora vaikutus EWC-toimintaan ja -edustajiin
11.30 Tauko
11.45 Irlanti vaihtoehtona Iso-Britannialle
12.30 Lounas
13.15 Parhaat ideat ja toimet Brexitin varalle

    • Sopimuksen siirto toiseen maahaan
    • Edustajien aseman muutos

14.00 Ruotsin EWC-laki ja sen perusteet
15.00 Tauko
15.15 EWC ja hallintoedustus
16.15 Päivän yhteenveto
16.30 Tilaisuus päättyy

Aika ja paikka

Seminaariluokka, Insinöörit-Ekonomit -talo (A-rappu, sisääntuloaula 3. krs.)
Ratavartijankatu 2, Helsinki, Suomi
Näytä kartalla

Koulutuksen ajankohta siirtynyt pidettäväksi 21.11.2019.
Aamiainen klo 8.30, koulutuspäivään sisältyy myös lounas ja kahvit.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu viimeistään 18.11.2019

Ilmoittautuminen on suljettu.

Asiointipalvelu