Skip to content

Hallintoedustuslain ja -toiminnan perusteet

Henkilöstön oikeus osallistua yrityksen hallintoon on säädelty laissa, jonka tarkoituksena on yrityksen toiminnan kehittäminen, yrityksen ja henkilöstön yhteistoiminnan tehostaminen ja henkilöstön vaikutusmahdollisuuksien lisääminen. Henkilöstöllä on oikeus osallistua yrityksen liiketoimintaa, taloutta ja henkilöstön asemaa koskevien tärkeiden kysymysten käsittelyyn yrityksen päättävissä, toimeenpanevissa, valvovissa tai neuvoa-antavissa hallintoelimissä. Lakia sovelletaan suomalaisiin yrityksiin, joilla on yli 149 työntekijää.

YTN ja Teollisuuden Palkansaajien TP ry:n Yhteistoimintaryhmä (YTR) järjestävät yhteistyössä koulutuksen, jossa käsitellään hallintoedustusta koskevan lainsäädännön perusteita sekä hallintoedustajien oikeuksia, velvollisuuksia ja vastuita. Vastuukysymykset ovat tärkeitä etenkin, jos hallintoedustuspaikka sijaitsee yrityksen hallituksessa. Päivän aikana käsitellään myös parasta hallintoedustuksen sijoittamispaikkaa erilaisissa yrityksissä.

Ohjelma

8.30 Aamupala
9.00 Aloitus ja esittäytyminen
9.45 Hallintoedustuslain perusteet ja salassapito
11.00 Kahvitauko
11.15 Hallituksen jäsenen vastuut
12.30 Lounas
14.00 Mikä on paras paikka hallintoedustukselle yrityksessä (keskustelu)
14.45 Kahvitauko
15.15 Yritysvastuu ja Ykkösketjuun -hankkeen tilanne
16.30 Loppusanat ja yhteenveto
16.45 Päivän lopetus

 

Huomioitavaa:

Koulutus on yksipäiväinen, mutta jos tarvitset majoituksen esim. matkojen vuoksi, ilmoita siitä ilmoittautumislomakkeessa.

Koulutuspaikkoja on tarjolla rajoitettu määrä ja paikat täytetään liittokohtaisesti ilmoittautumisjärjestyksen mukaisesti. Koulutukseen pääseville lähetetään vahvistusviesti noin kahta viikkoa ennen koulutuksen alkamista.

TP ry maksaa koulutuksen ja mahdolliset majoituskustannukset jäsenliittojensa osalta, mutta tarkoituksena on, että työnantaja korvaa matkat ja mahdolliset päivärahat. Ansionmenetyksistä ja matkakuluista tulee sopia ensisijaisesti työnantajan kanssa jo ennen koulutukseen ilmoittautumista. Mikäli työnantaja ei maksa matkakustannuksia tai ansionmenetyksiä, otathan yhteyttä omaan liittoosi.

Aika ja paikka

Scandic Tampere City
Hämeenkatu 1, Tampere, Suomi
Näytä kartalla

Aamupala klo 8.30. Kurssipäivään sisältyy myös lounas ja kahvit.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu viimeistään 28.10.2019

Ilmoittautuminen on suljettu.

Asiointipalvelu