Skip to content

YTN huolissaan nokialaisten tuhansista työpaikoista

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n puheenjohtajan Pertti Porokarin mielestä Microsoftin Nokia-kaupan avainkysymys Suomen kannalta on, mitä tapahtuu Nokian matkapuhelinliiketoimintojen Suomen työpaikoille. Nokian matkapuhelintoiminnoissa työskentelee Suomessa noin 4700 työntekijää, joista suurin osa ylempiä toimihenkilöitä.

– Suomen teollisen historian merkittävimmän yrityskaupan ympärillä on paljon kysymyksiä, joista tärkein koskee työpaikkoja. Windows-puhelimien historia on vain parisen vuotta. Avainkysymys on, painavatko suomalainen osaaminen ja kilpailukyky jatkossa riittävästi. Pelko on, että amerikkalainen taipumus vetää kotiinpäin vähentää alan työpaikkoja Suomesta edelleen, Porokari sanoo.

Microsoft ostaa Nokia matkapuhelinliiketoiminnan 5,44 miljardilla eurolla. Kaupan myötä noin 32 000 Nokian työntekijää siirtyy Microsoftille. Yritysjärjestelyn on määrä toteutua ensi vuoden alkupuoliskolla, koska se edellyttää muun muassa Nokian yhtiökokouksen ja viranomaisten hyväksyntää.

Porokarin mielestä Nokian tarina osoittaa, että Suomessa on edelleen mahdollista kehittää ja luoda lähes tyhjästä merkittävää, osaamista edellyttävää teollisuutta.

– Nokia on merkittävin suomalainen yritys koskaan. Sen pohjalla on vankkaa suomalaista teknologista osaamista, josta on pidettävä kiinni. Uusien Nokioiden syntyminen edellyttää vahvaa panostusta suomalaiseen koulutukseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen, Porokari sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu