Skip to content

EPA

Paltan erityisalojen työehtosopimuksen (eli EPA-työehtosopimuksen) allekirjoittajina ovat palkansaajapuolelta Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Ammattiliitto Pro ry sekä työnantajan puolelta Palvelualojen työnantajat Palta ry.

EPA-sektorilla työskentelee työehtosopimusten piirissä noin 13 000 henkilöä.

Paltan erityisalojen työehtosopimusta sovelletaan seuraavissa yrityksissä: VTT Oy , Finavia Oyj, Metsähallitus, HAUS kehittämiskeskus Oy, Finnpilot Pilotage Oy ja Arctia Meritaito Oy. Näissä yrityksissä on EPA-työehtosopimuksen lisäksi sovittu työsuhteen ehdoista yrityskohtaisilla työehtosopimuksilla.

YTN:ssä EPA-sopimusalaan kuuluvat myös seuraavien yritysten työehtosopimukset: Senaatti-konserni (Puolustuskiinteistöt ja Senaatti-kiinteistöt),  Boreal Kasvinjalostus Oy, DigiFinland Oy, Fintraffic Tie Oy, Fintraffic Meriliikenteenohjaus Oy ja Fintraffic Lennonvarmistus Oy. Nämä yrityskohtaiset työehtosopimukset ovat lähtöisin EPA-työehtosopimuksesta tai muutoin muistuttavat sitä.

 

Alan työehtosopimukset löytyvät Työehtosopimukset-sivulta. Työehtosopimusten lisäksi yrityksissä on voitu sopia asioita paikallisesti.

Asiointipalvelu