Skip to content

Palkkaus

Graafisen alan ylemmillä toimihenkilöillä ei ole työehtosopimuksen turvaamia vähimmäispalkkamääräyksiä.

Medialiiton työmarkkinatilastojen mukaan ylempien toimihenkilöiden kuukausiansiot syyskuussa 2017 oli 5634 euroa. Lisäksi 27,6% ylemmistä toimihenkilöistä oli saanut tulospalkkaa.

Palkankorotukset ja ylemmät toimihenkilöt

Koska alalla ei ole ylempiä toimihenkilöitä koskevaa työehtosopimusta, ei tämän henkilöstöryhmän palkankorotuksista ole mitään sitovia määräyksiä.

Työnantajaliiton (Medialiiton) tulkinta alan ylempien palkankorotuksista on seuraava: “Ylempiin toimihenkilöihin on edelleen tarkoituksenmukaista noudattaa yksilöllistä, työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työpanoksen huomioon ottavaa työsuhde- ja palkkapolitiikkaa. Liittomme suosittelee, että ylempien toimihenkilöiden palkkoja tarkistettaessa kiinnitetään huomiota siihen, että palkkakehitys henkilöstöryhmätasolla ei perusteettomasti poikkea alan työehtosopimuksissa hyväksytystä tasosta.”

Ylempien toimihenkilöiden palkkakehitys on kuitenkin turvattava. Tarkista oman yrityksesi palkkapolitiikka sekä se, kuinka työnantajasi on vuosittain ylemmille toimihenkilöille maksanut. Palkkojen tulee korottua vuosittain.

 

Asiointipalvelu