Skip to content

Finanssiala

Finanssiala muodostuu rahoitus- ja vakuutussektorista, joissa työskentelee noin 10 000 YTN-liittojen jäsentä erilaisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Neuvottelemme rahoitusalan työehtosopimuksen yhdessä työnantajia edustavan Palvelualojen työnantajat PALTAn sekä palkansaajia edustavien STTK:laisten Ammattiliitto Pron ja Ammattiliitto Union kanssa. Työpaikkatasolla YTN näkyy yhteyshenkilöinä ja yritysyhdistyksinä, jotka ovat paikallisen sopimisen osapuolia.

Rahoitusalan työehtosopimus päättyy tammikuun 2020 lopussa ja neuvottelut uudesta sopimuksesta ovat parhaillaan käynnissä. Neuvottelutilannetta voit seurata ytn.fi/neuvottelut sekä YTN finanssialan FB-sivulta, josta löydät kootusti tietoa eri sopimusaloistamme.

Lisäksi viestimme neuvotteluista somekanavissamme sekä alakohtaisilla jäsenviesteillä. Huolehdithan, että yhteys- ja työpaikkatietosi ovat ajantasalla oman liittosi jäsenrekisterissä!

Vakuutusalan työehtosopimuksen neuvottelevat Palvelualojen työnantajat PALTA ja Vakuutusväen liitto. Ylemmillä toimihenkilöillä ei ole alalla omaa työehtosopimusta. Työpaikkatasolla YTN:n jäsenten asioita alalla ajavat yrityskohtaiset yritysyhdistykset eli yryt.

Jotta YTN finanssiala ajaisi nimenomaan jäsentensä asioita, neuvottelutavoitteiden ja muiden asioiden valmistelu tapahtuu alan työpaikkojen aktiiveista koostuvissa taustaryhmissä. Taustaryhmä muodostuu alalla työskentelevistä luottamusmiehistä, yhteyshenkilöistä ja yritysyhdistysaktiiveista.

Löydät meidät myös Facebookista